Elektrische boilers

Energiezuinige warmwaterboilers van Tesy

 • Standaard elektrische boilers (BiLight-serie)
  Standaard elektrische boilers (BiLight-serie)

  De Bi-Light serie heeft een breed assortiment van elegante elektrische en indirect verwarmde boilers die warm water aan verschillende gebruikers tegelijkertijd kunnen leveren. Een complete selectie van verticale en horizontale modellen die gemakkelijk zijn in te passen in smalle en beperkte ruimtes. Het assortiment biedt modellen met een opslagcapaciteit van 30 tot 150 liter.

 • TESY Energiezuinige elektrische boilers 5 jaar fabrieksgarantie
  TESY Energiezuinige elektrische boilers 5 jaar fabrieksgarantie

  De TESY elektrische boilers van de Modeco- en Maxeauserie beschikken over de ECO SMART-functie voor een intelligente bediening van het apparaat met het oog op lage energiekosten. Dit zorgt ervoor dat de boilers volgens de hoogste energieklasse (B) in de categorie elektrische boilers zijn gekwalificeerd.

 • DESIGN boilers (TESY BelliSlimo-serie)
  DESIGN boilers (TESY BelliSlimo-serie)

  De Tesy BelliSlimo serie is een combinatie van intelligente high-tech en uitstekend Italiaans design. Het unieke Italiaanse design omvat een kristalhelder LCD display, sensor toetsen, een slanke vorm met compacte afmetingen, die ruimte bespaart en makkelijke montage zowel horizontaal als verticaal. Deze serie heeft een dubbele watertank met twee afzonderlijke verwarmingselementen en is zeer energiezuinig met Label B.

 • TESY Anti kalk boilers
  TESY Anti kalk boilers

  De Anti-kalk elektrische boilers van Tesy zijn ontwikkeld voor een probleemloze, langdurige en betrouwbare werking in huishoudens die te maken hebben met hard, gemineraliseerd en/of agressief water. Het vergrote en gladde oppervlak van het verwarmingselement vertragen het proces van kalkafzetting en kalkaanslag aanzienlijk. De serie omvat modellen met een opslagcapaciteit van 30 t/m 150 liter.

 • TESY elektrische boiler mét warmtewisselaar
  TESY elektrische boiler mét warmtewisselaar

  De TESY elektrische boilers van de BiLight- en Modecoserie met ingebouwde warmtewisselaar(s) zijn een slimme oplossing als koppeling gewenst is met een centrale verwarming of ander soortgelijk systeem. Het staat het gebruik toe van alternatieve bronnen van warmte-energie, zoals zonnecollectoren, houtpallet-kachel of cv-ketel. Het assortiment omvat modellen met één of twee warmtewissels en een opslagcapaciteit van 80 tot 150 liter.

 • TESY keukenboilers
  TESY keukenboilers

  Een keukenboiler is de ideale oplossing wanneer u altijd én snel over warm water wil beschikken in, de naam zegt het al, de keuken! Bij Polarheat kunt u twee typen keukenboilers online bestellen: de "IN" en "UP" keukenboiler.

 • RVS elektrische boilers (TESY BiLight-serie INOX)
  RVS elektrische boilers (TESY BiLight-serie INOX)

  BiLight Inox is een modificatie van de BiLight-serie elektrische boilers met ingebouwde watertanks van roestvrij staal. Deze apparaten staan bekend om hun lange levensduur. Het assortiment omvat modellen met een opslagcapaciteit van 50 tot 100 liter.

Wanneer gebruikt u een elektrische boiler?

Tesy elektrische warmwaterboilers zijn een vervanger voor alle gasgestookte warm tapwater apparaten. Indien u voornemens bent uw woning gasvrij te maken en over te schakelen op infrarood verwarming dan heeft u alleen nog warm tapwater nodig om mee te douchen en eventueel wat spoelwerkzaamheden te doen.

Plaatsing van een elektrische boiler

Er zijn verschillende soorten en maten elektrische boilers voor verschillende doeleinden. Eerst bepaalt u of u één grote elektrische boiler als centraal tapwaterpunt wil toepassen of meerdere kleine elektrische boilers verspreid over de woning of bedrijfspand. Vaak wordt er in een woonsituatie gekozen voor een 80 of 100 liter elektrische boiler voor het douchewater en een kleine elektrische boiler van bijvoorbeeld 10 liter in de keuken. Het maakt niet uit of u de elektrische warmwater boiler boven of beneden in de woning plaatst want een elektrische boiler werkt op leidingdruk.

Soorten boilers

Nadat er is bepaald waar de elektrische boiler komt te hangen is het tijd om te bepalen welke functionaliteiten en eisen u aan de elektrische boiler stelt. Er zijn namelijk horizontaal plaatsbare elektrische boilers, rechtop hangende elektrische boilers, elektrische boilers met een RVS opslagvat, boilers met wifi bediening en elektrische boilers met een of twee warmtewisselaars voor aansluiting op een externe warmtebron zoals een zonneboiler of CV-ketel.

Prijzen

Wij bieden u met ons assortiment van Tesy elektrische boilers een zeer compleet assortiment van elektrische boilers voor iedere situatie. Met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bent u verzekerd van een jarenlang zorgeloze warmwater voorziening. Al onze elektrische boilers worden binnen 3 werkdagen gratis thuis geleverd en zijn standaard voorzien van een inlaatcombinatie, montagebeugels en Nederlandstalige handleiding.

Welke inhoud moet mijn elektrische boiler hebben?

Afhankelijk van de gezinssamenstelling bepaalt u de inhoud van uw elektrische boilers. Wij adviseren als volgt. Met één tot twee personen kunt u volstaan met een elektrische boiler van 30 tot 50 liter. Met een dergelijke inhoud elektrische boiler kunt u kort achter elkaar douchen. Echter staat een elektrische boiler van 80 liter uiteraard garant voor meer comfort. Bestaat uw gezin uit drie tot vier personen dan is een elektrische boiler van 80 tot 120 liter gebruikelijker. Met meer dan vier personen in het huishouden is een elektrische boiler van 120 tot 150 liter raadzamer.

Verbruik

Vaak wordt er gedacht dat een boiler die elektrisch is veel energie vreet. Dat was vroeger inderdaad wel zo maar er is tegenwoordig veel veranderd aan elektrische boilers waardoor ze nu veel energiezuiniger zijn geworden. Om een voorbeeld te noemen. Onze Tesy Modeco 80 liter energiezuinige boiler met label-B gebruikt slechts 1315 kW/h per jaar. Dit is op basis van eenmaal de boiler helemaal leegmaken per dag. Deze boiler kost op jaarbasis minder dan het alleen al in huis hebben van een gasaansluiting zonder gasverbruik. Reden te meer om voor een elektrische boiler van Tesy te kiezen dus.

Onderhoud en levensduur van een elektrische warmteboiler

Tesy boilers zijn door vele jaren gebruikservaring op het allerhoogst mogelijke niveau gekomen waardoor er gemakkelijk een levensduur van wel 20 jaar gehaald kan worden. Natuurlijk zijn er wel externe invloeden die de levensduur van uw elektrische boiler beïnvloeden. Denk hierbij aan hard water en zuurgraad van het water. Indien u in een gebied met hard water woont kan het raadzaam zijn om uw boiler te beschermen met een kalkfilter welke op de aanvoerwaterleiding wordt geplaatst. Buiten deze beschermende maatregelen om behoeft uw boiler geen jaarlijks onderhoud zoals bijvoorbeeld een CV-ketel of warmtepomp. Een elektrische boiler is tegenwoordig altijd een voordelige keuze als het gaat om warm tap- en douchewatervoorziening.

Montage van een elektrische boiler

Een grotere elektrisch boiler van 80 tot 150 liter wordt doorgaans op de plaats van CV-ketel opgehangen. Dit gebeurt op dezelfde koud en warmwater aansluiting die al aanwezig zijn. Om een elektrische boiler op deze bestaande leiding aan te sluiten kan er soms een kleine aanpassing nodig zijn. Dit kan eenvoudig worden opgeloste met flexibele leiding. Kleinere elektrische boilers kunnen in keuken- en badkamerkastjes gemonteerd worden en worden door middel van een inlaatcombinatie en slangenset aangesloten.

Klantenservice

Twijfelt u na het lezen van de informatie over elektrische boilers welk model u moet kiezen neem dan gerust contact met ons op via 0320 410 560 of maak gebruik van ons contactformulier. Wij vertellen u graag welk model het best bij uw wensen.

Bent u klaar om de stap te maken?