Infrarood verwarming

Kies hier de oplossing voor uw situatie.

Hoe werkt infrarood?

Verwarming door infraroodtechniek is gebaseerd op het principe van onze meest natuurlijke verwarmingsbron: de zon verwarmt de aarde door infraroodstraling. Bijproducten van de zon zijn zichtbaar licht en UV straling. De warmte die wij voelen is enkel infraroodstraling. De aarde geeft deze warmte weer af aan zijn omgeving (lucht en atmosfeer). Ons infrarood verwarmingssysteem doet precies hetzelfde. De straling bereikt materie (de vloer, meubels, uw lichaam, etc.) en er ontstaat warmte, die weer wordt afgestaan aan de lucht.

infraroodstralen  

De voordelen van infrarood verwarming

warmteverdeling-infraroodstralen

Bij infrarood verwarming wordt warmtestraling opgewerkt met elektriciteit. Dit in tegenstelling tot de gebruikelijke verwarmingssystemen die vooral op gas werken. De gasprijzen staan ernstig onder druk. Gas wordt zoals alle fossiele brandstoffen, steeds schaarser. Het energie-rendement uit stroom door infraroodstraling ligt beduidend hoger dan het rendement uit gas. Een ander voordeel van infraroodstraling is dat het al behaaglijk warm voelt bij een temperatuur die op uw thermostaat 2 a 3 graden lager is dan bij een conventioneel systeem.

 

Dat scheelt al snel 10 a 15 procent in uw energiekosten! Bij infrarood verwarming is er voor warmteoverdracht geen luchtverplaatsing nodig is voor warmteoverdracht. Daardoor voelt de lucht minder droog aan en wordt stofverplaatsing beperkt tot een minimum. Dit biedt een groot voordeel voor mensen met allergieën en gevoelige luchtwegen. Door gebruik van stralingswarmte voelt het binnenklimaat dus aanmerkelijk minder droog en aangenamer aan dan bij verwarming door confectiewarmte (warme lucht). Hieronder vindt u de voordelen van infrarood verwarming nog even kort samengevat.

 • Energiezuinig
 • Geen ruimteverlies en onzichtbare verwerking
 • Lage installatiekosten en eenvoudige montage
 • Onderhoudsvrij en een zeer lange levensduur
 • Gelijkmatige temperatuurverdeling
 • Geen lucht (stof) verplaatsing en hierdoor grote voordelen voor de groeiende
  groep mensen met allergieën.
 • Geluid- en reukloos
 • De enige goedgekeurde techniek om brand- en explosiegevaarrijke ruimtes te verwarmen.

Toepassingen van infrarood verwarming

De infraroodsystemen uit ons assortiment worden meestal onzichtbaar verwerkt achter plafond, wand of vloer, hierdoor is de infrarood verwarming nauwelijks zichtbaar. Ze zijn eenvoudig te installeren, onderhoudsvrij en de warmte wordt gelijkmatig over de gehele ruimte verdeeld.

Absolute voordelen ten opzichte van de onderhoudsgevoelige, dure, en tijdelijke ketels die we gewend zijn. Daarnaast zijn radiatoren zelden fraai, nemen ze ruimte in, zijn het stofnesten en beperken de plaatsing van meubilair en stoffering. Het principe van infrarood verwarming is in vrijwel elke ruimte toepasbaar. Van grote bedrijfsruimtes en sporthallen tot elke ruimte in uw woning.

In de meeste gevallen zijn ze onzichtbaar verwerkt achter plafonds, wanden of tegel-, laminaat- en parketvloeren.

In hogere ruimtes als bedrijfshallen, openbare ruimtes, kerken en sporthallen adviseren wij losse HT elementen. Die bieden het voordeel van een plaatsgerichte, eventueel apart regelbare warmtebron. In lagere ruimtes zoals woning, kantoor, kantine of bouwkeet adviseren wij LT panelen.  Zo hoeft u niet eerst de hele ruimte boven u te verwarmen zoals u met de conventionele systemen gewend bent.

verschil-convectie-infraroodverwarming
Meer weten over infrarood verwarming?
Wilt u meer weten over onze infrarood verwarming of bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijke toepassingen voor u? Neem dan gerust contact met ons. Op basis van onze jarenlange ervaring, kennis en techniek geven wij u graag advies over de beste toepassing van infrarood verwarming voor uw situatie.

Bekijk onze infrarood oplossingen

Lees meer

 • 1
  Woonkamer / slaapkamer
 • 2
  Badkamer
 • 3
  Bedrijfsruimte

  Hieronder ziet u een aantal infrarood armaturen welke geschikt zijn voor het verwarmen van bedrijfsruimte, garages, schuren en werkplaatsen. Neemt u voor het invullen van uw verwarming vraagstukken alstublieft contact op voor meer informatie.

 • 4
  Tansun terrasverwarming
 • 5
  Schuur / Berging