Verbranding van fossiele brandstoffen zorgt voor veel CO2-uitstoot: verwarmen zonder gas is een duurzame oplossing voor dit probleem. Gasgestookte verwarming in Nederland is verantwoordelijk voor maar liefst 15% van de totale uitstoot van broeikasgas. Door het gebruik van duurzaam opgewekte stroom met infraroodverwarming beschikt u over een klimaatneutrale en energiebesparende verwarmingsbron. U bespaart namelijk flink op de gasrekening.

Voordelen verwarmen zonder gas

  • Ruimtebesparing: grote radiatoren zijn verleden tijd!
  • Duurzaam en efficiënt verwarmen
  • Bespaar 10 tot 50% op energiekosten

Naast deze voordelen profiteert u bij Polarheat van levering binnen 48 uur voor alle producten waarmee u kunt verwarmen zonder gas. U bespaart 10 tot 50% op energiekosten, afhankelijk of u zonnepanelen heeft voor het opwekken van eigen energie. Infrarood verwarming is gebaseerd op het stralingsprincipe van de zon: de zon verwarmt de aarde namelijk ook met infraroodstraling. Met infrarood verwarming verwarmt u zonder gas en een bijkomend voordeel is dat de temperatuur in de verschillende ruimtes afzonderlijk van elkaar in te stellen is.

Bekijk ons assortiment

Bedrijf of huis verwarmen zonder gas

Verwarmen zonder gas is mogelijk op veel verschillende manieren, door infrarood vloerverwarming, infrarood plafondverwarming of infraroodpanelen aan de muur en/of plafond.

Bekijk hieronder de verschillende infrarood toepassingen om te besparen op gas:

Woonkamer en slaapkamer

De woonkamer en slaapkamer zijn effectief te verwarmen zonder gas, door infrarood verwarming aan of in het plafond te bevestigen of onder laminaat te plaatsen.

Bekijk infrarood oplossingen voor de woonkamer en slaapkamer.

Badkamer

Infraroodverwarming in het plafond valt bijna niet op, net zoals het verwerken van een infrarood kabelmat in de vloer onder de tegel. Hierdoor heeft u geen ruimteverlies door radiatoren in de (vaak) kleine badkamer.

Of wat dacht u van een strak vormgegeven infrarood spiegel paneel, geen beslagen spiegel na het douchen en warm!

Bekijk infrarood oplossingen voor de badkamer.

Bedrijfsruimte

Door middel van grote heaters is ook uw bedrijfsruimte te verwarmen zonder gas. Kantoren zijn makkelijk te verwarmen met lage temperatuurpanelen, deze panelen zijn geschikt voor montage in een systeemplafond.

Bekijk infrarood oplossingen voor bedrijfsruimte.

Berging en tuinhuis

Uw berging of tuinhuis is overdekt gemakkelijk te verwarmen met hoge temperatuur panelen en grote heaters.

Bekijk infrarood oplossingen voor berging en tuinhuis

Producten voor verwarmen zonder gas

voor een overzicht van een aantal producten waarmee u kunt verwarmen zonder gas bekijkt u onze webshop.

Belang van verwarmen zonder gas

Decennialang dachten we bij verwarming direct aan gasgestookte installaties. De oorsprong hiervan is dat we in Nederland, in tegenstelling tot de landen om ons heen, over grote gasvoorraden beschikten en wij stoken op gas als de meest voor de hand liggende oplossing zagen. In vrijwel ieder huishouden vinden we wel een HR ketel met de daarbij behorende radiatoren. Maar er zijn ook andere en betere oplossingen die efficiënter, goedkoper, mooier en minder belastend voor het milieu zijn.

Het eind van onze gasvoorraad is in zicht

Inmiddels komen we op het punt dat het eind van onze gasvoorraden in zicht raken. Het opwekken van de laatste hoeveelheden gas levert grote problemen op voor de bewoners van Groningen. De bodem verzakt en hun huizen raken beschadigd. De gaskraan zal dus substantieel dichtgedraaid moeten worden.

CO2 uitstoot terugbrengen noodzakelijk

Een ander maar niet minder belangrijk argument om naar alternatieven voor gas te zoeken is dat we binnen afzienbare tijd onze CO2 uitstoot flink zullen moeten terugbrengen. Hier zijn internationaal de noodzakelijke afspraken over gemaakt om te voorkomen dat de broeikasgassen ons klimaat ingrijpend gaan veranderen. Voor Nederland betekent het dat we van 13,5 ton broeikasuitstoot terug moeten naar 1,7 ton per persoon per jaar. Dat is een aanzienlijke vermindering. We zullen dus op een geheel andere manier met onze energie om moeten gaan in de toekomst!

Broeikasgassen worden voornamelijk veroorzaakt door verbranding van fossiele brandstoffen. De industrie en het verkeer verbruiken veel olie, kolen en gas, maar wist u dat het gas dat we samen verstoken in huis een belangrijk onderdeel van dit verbruik vormt? Voor Nederland is gasgestookte verwarming verantwoordelijk voor 15% van de totale uitstoot van broeikasgas.

Een andere manier van denken

Om de klimaatveranderingen beheersbaar te houden, zullen we alles op alles moeten zetten om het tij te keren. Dat vraagt een andere manier van denken en inspanningen van zowel het bedrijfsleven als van particulieren. Het is niet meer voldoende om te streven naar een benzinemotor die 10% zuiniger is, door de verwarming 2 graden lager te zetten of door uw spouwmuren te isoleren. Er is méér nodig om onze persoonlijke uitstoot met 11,8 ton per jaar te verminderen.

Omschakelen naar verwarmen zonder gas

Het is inmiddels wel duidelijk dat we de komende jaren van fossiel naar duurzaam opgewekte energie moeten omschakelen. Er wordt intensief gezocht naar alternatieven en de transitie is in volle gang. Gelukkig zijn er op het gebied van verwarming al lang oplossingen bedacht die direct toepasbaar zijn.

Daarvoor hoeven we alleen maar om ons heen te kijken. Naar bijvoorbeeld Scandinavië waar het gebruik van aardgas om je huis mee te verwarmen niet zo vanzelfsprekend is. Hier maakt een groot deel van de huishoudens en bedrijven al decennia lang gebruik van infraroodverwarming. De toepassingsmogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt.

Wat is infraroodverwarming?

Infraroodverwarming is gebaseerd op stroom die omgezet wordt in warmte. Als deze stroom wordt opgewekt door zon, wind of waterkracht is verwarmen van uw huis, bedrijf of kantoor volledig klimaatneutraal en veilig. Wij geloven dat onze producten en deze techniek een prima oplossing zijn in de zoektocht naar een efficiëntere, schonere en veiligere manier van verwarmen.

Elektrische verwarming zonder gas kopen

Bij Polarheat.nl koopt u elektrische infrarood verwarming en warm wateroplossingen, zodat u geen gas meer hoeft te gebruiken voor het verwarmen van uw huis of bedrijfsruimte. Uw bestelling kunt u eenvoudig betalen via:

  • iDEAL of Bancontact Mister Cash
  • PayPal
  • Creditcard
  • Achteraf met Klarna
  • Bankoverschrijving
  • Afhalen

Neem contact op met Polarheat

Wilt u advies over het verwarmen van uw huis of bedrijf zonder gas, of heeft u een vraag over uw bestelling?
Neem dan snel contact op met onze specialisten door te bellen naar +31(0)320 – 410 560, te mailen naar info@polarheat.nl of door het contactformulier in te vullen.

Je gegevens

Vertel ons hoe we contact met je kunnen opnemen.


Hoe kunnen we helpen?

Stel gerust een vraag of laat eenvoudigweg een reactie achter.