Uw ruimte verwarmen d.m.v. infraroodverwarming is een andere manier van verwarmen dan u waarschijnlijk gewend bent. Er zijn vele toepassingen mogelijk. Of het nu gaat om uw huis, garage, winkel, kantoor/bedrijfspand of dat u plaatselijk wat extra warmte wilt, voor vrijwel iedere situatie vindt u een toepassing in ons assortiment.

1. duurzaamheid

De te behalen voordelen op het gebied van duurzaamheid hebben wij grotendeels benoemd op een aparte pagina. Aangezien infraroodverwarming op elektriciteit werkt die u zelf ‘groen’ kunt betrekken of opwekken hoeft u om te stoken geen CO2 meer uit te stoten.

2. efficiëntie

Voordat wij uitleg geven over efficiënt verwarmen is het noodzakelijk om te noemen dat efficiëntie begint bij isolatie. Hoe meer warmte (energie) er verloren gaat aan de omgeving hoe meer energie erin gestopt moet worden om de ruimte op temperatuur te houden. Of dit nu in de vorm van gas is of elektriciteit…..

Ten opzichte van convectiewarmte (via radiatoren) is stralingswarmte een stuk efficiënter. Convectiewarmte verwarmt eerst de lucht boven u, voordat u zelf de warmte gaat ervaren.

Infrarood straling verwarmt niet de lucht maar de massa (voorwerpen). Aangezien wij zelf ook massa vormen ervaren we de warmte vrijwel direct na inschakeling. Om dezelfde gevoelstemperatuur te bereiken als met een radiatorsysteem kunt u ook rustig de thermostaat een paar graden lager afregelen, wat weer scheelt in de stookkosten.

Met infraroodverwarming kunt u ook plaatselijk meer warmte genereren boven bv. een werkplek, uw bankstel of boven de eetkamertafel, zonder dat u de hele ruimte hoeft te verwarmen. Er is maatwerk mogelijk…..

3. Ruimtebesparing

Bedenkt u zich eens hoe het zou zijn als u in uw huis iedere wand kunt gebruiken om uw meubels te plaatsen, zonder dat u daarbij rekening hoeft te houden met radiatoren. Infraroodverwarming kan compleet onzichtbaar in de vloer, of nog beter, achter het plafond verwerkt worden. Hiermee heeft u een enorme oppervlakte om (egaal) te verwarmen, die normaal gesproken onbenut blijft.

4. Onderhoudsvrij

Uw cv-ketel gaat gemiddeld 15 jaar mee en heeft ieder jaar onderhoud nodig. Hierover hoeft u zich geen zorgen te maken met infraroodverwarming. Het systeem is onderhoudsvrij en de levensduur is 2 tot 3 x langer dan die van uw cv-ketel.

5. Veiligheid en gezondheid

Onderhoud aan uw cv-ketel is  niet alleen belangrijk om eventuele defecten op te sporen, maar vooral om te voorkomen dat er door vervuiling onvolledige verbranding plaats vindt waarbij koolmonoxide vrijkomt. Koolmonoxide is een zeer giftig reukloos gas. Per jaar vallen er zo’n 10 dodelijke slachtoffers en worden er gemiddeld 200 mensen in het ziekenhuis opgenomen met vergiftigingsverschijnselen. Dit is een voorzichtige inschatting, want volgens de Raad van de Veiligheid liggen deze cijfers zelfs 3 tot 5 x hoger, doordat de oorzaak onbekend blijft. Waarom blijven we ondanks deze cijfers op gas stoken, zou je je kunnen afvragen. Een systeem dat werkt op elektriciteit heeft dit risico niet….

Vermeldenswaardig in verband met gezondheid is dat radiatoren verzamelplaatsen zijn van stof. Door de luchtcirculatie die ze genereren verplaatsen ze stof en de lucht wordt droger. Veel mensen merken dit aan hun slijmvliezen (droge lucht) en met name mensen met een stofallergie ondervinden hier veel last van. Voor hen is infraroodverwarming dus een oplossing!

6. Veelzijdig toepasbaar

Of u nu plaatselijk een beetje meer warmte wenst of dat u infrarood als hoofdverwarming wilt gebruiken in uw huis, kantoor of bedrijfspand, er is altijd een oplossing op maat mogelijk. In ons assortiment vindt u een ruim aanbod aan oplossingen, elk met specifieke eigenschappen. Plafond- en vloerverwarming, tegelverwarming, heaters voor bedrijfshallen, units die in een systeemplafond passen of waterdichte rubber matten, vrijwel alles is te verwarmen met een infrarood verwarmingssysteem. Al onze producten dragen een CE-keurmerk en zijn iP gecertificeerd.

7. Kosten

Buiten de hierboven genoemde voordelen zult u zich wellicht afvragen of infrarood verwarming niet veel duurder is dan een conventioneel verwarmingssysteem op gas. Dit is echter niet het geval….

Zowel in aanschaf als in verbruik is infraroodverwarming goedkoper dan systemen die op gas werken. Dat verschil zal in de toekomst alleen nog maar groeien, wanneer gas steeds schaarser wordt en de overheid het gebruik van fossiele brandstoffen zal gaan ontmoedigen door CO2 heffingen.