Voor iedere situatie is er een Tesy BiLight boiler

De beste prijs kwaliteitverhouding met de standaard serie elektrische boilers van het topmerk Tesy. Door de grote variëteit zoals verticale boilers, horizontale boilers en ook liggende vloermodellen boilers is er voor iedere situatie een goede oplossing leverbaar voor uw warmwatervoorziening. Tesy BiLight boilers zijn voorzien van een indirect verwarmd element die een zeer lange levensduur garandeert.

Bepaal welk model boiler past bij uw situatie.

Bij het kiezen van het juiste model boiler dient er in de eerste plaats rekening te worden gehouden met het aantal gebruikers. En ook of deze gebruikers snel achter elkaar moeten kunnen douchen of anderszins warm water vragen. Een alleenstaande gebruiker kan al douchen met een boiler van 50 liter. Bij 2 gebruikers moet er rekening worden met een boiler met minimaal 80 liter inhoud. Grotere gezinnen van 3 á 4 personen zijn beter af met een boiler van 120 tot 200 liter. Indien u een ligbad in de badkamer heeft is het verstandig om het Tesy Maxeau model 200 liter te kiezen. Een standaard ligbad van 180CM heeft namelijk een vulling van 250 tot 300 liter nodig.

Hoe wordt een boiler gemonteerd?

U dient eerst een logische plaats voor de elektrische boiler te kiezen. Dit kan bijvoorbeeld op zolder op de plaats waar de CV-ketel heeft gehangen. Het voordeel van deze locatie is de reeds aanwezige koud en warm water aansluiting. Meestal kan de boiler op excact dezelfde plek worden opgehangen of neergezet. De aansluiting van de boiler kan worden gedaan met flexibele waterslangen met 15MM draaikoppelingen. Deze zijn bij iedere bouwmarkt te koop in diverse lengtes. Vervolgens kan de elektrische boiler worden gevuld en de stekker in het stopcontact gestoken. Het gebruikte stopcontact dient altijd geaard te zijn.

Waterkwaliteit is van invloed op uw Tesy BiLight boiler

Heeft u ongebruikelijk veel kalk in het leidingwater? Dan is het wellicht een beter idee om te kiezen voor een Tesy Anti-kalk boiler. Deze zijn voorzien van een glas-keramische coating en een speciale anode om de levensduur flink te verlengen. Ook kan er op de waterleiding een kalkfilter worden geplaatst om problemen voor te blijven.