Constructie metalen infraroodpaneel

Metalen infraroodpanelen zijn opgebouwd als een zogenaamde sandwich-constructie met een aluminium of stalen schil rondom en een isolatieplaat over de gehele binnenste achterzijde. Bovenop de isolatieplaat is een reflector geplaatst waarop het infraroodmembraan is aangebracht. De opgewekte infraroodwarmte (IR-C straling) wordt dankzij de isolatie voor 95 tot 98% naar de voorkant uitgestraald. Het kleine verlies aan de achterzijde wordt als convectie-warmte in de ruimte losgelaten. Onze infrarood panelen zijn altijd uitgevoerd met minimaal 1 oververhittingsbeveiliging in de vorm van een clixon (bi-metaal) afhankelijk van het merk en type infraroodpaneel zit er een geaard snoer van tenminste 150CM met wel of geen aangegoten stekker aan. Het snoer kan desgewenst worden verlengd.

Toepassing metalen infraroodpanelen

Het gros van de door ons geleverde metalen infraroodpanelen zijn gemaakt van ofwel aluminium of staal. Door de robuuste en lichte constructie zijn ze geschikt voor zowel plafond- als wandmontage. In tegenstelling tot glazen panelen zijn infraroodpanelen altijd met de standaard bijgeleverde montagematerialen aan het plafond te monteren. Ook zijn metalen infraroodpanelen een stuk minder kwetsbaar dan glazen panelen. Metalen infraroodpanelen zijn in principe geschikt voor toepassing in alle geïsoleerde woon en werkruimtes. De standaard vermogensberekening is 30-40W per M3 (kuub) inhoud van de ruimte. Voor de badkamer geldt minimaal 60 á 70W per M3

Keuzehulp

Waar moet ik op letten bij het kopen van een metalen infraroodpaneel?

Let er vooral op dat u een infraroodpaneel kiest wat qua vermogen past bij uw situatie. Een (te) klein infraroodpaneel zorgt niet voor een lager energieverbruik, integendeel zelfs. Als het toegepaste vermogen in de ruimte niet de geadviseerde 30 á 40W per kuub benaderd zal de op de thermostaat ingestelde temperatuur nooit gehaald worden met als gevolg dat het paneel constant blijft verwarmen. is uw ruimte 3x3x2.5M? dan betekent dit in totaal 22.5M3 X 30W = 675W minimaal benodigd vermogen. Dat komt neer op een paneel van tenminste 700W. Het maak niet uit of u het paneel aan de wand of plafond monteert. U kunt het infraroodpaneel aansturen met iedere thermostaat uit ons assortiment. U kunt in een grotere ruimte ook meerdere panelen combineren en aansturen met 1 draadloze thermostaat met meerdere ontvangers. Bij infrarood verwarming wordt er altijd per aparte ruimte een eigen thermostaat toegepast.