Constructie glazen infraroodpaneel

Een glazen infraroodpaneel heeft als toevoeging op een metalen infraroodpaneel een zichtzijde waarbij er een glasplaat is verlijmd. De glasplaat geeft het paneel meer massa waardoor de opwarmtijd iets langer is als bij een metalen infraroodpaneel. De extra massa fungeert daarentegen ook als extra warmtebuffer die nog zeker een kwartier warm blijft na uitschakeling van het infraroodpaneel. Ook bij dit type infraroodpaneel geldt dat de gegenereerde warmte voor 95 tot 98% aan de voorzijde van het paneel de ruimte instraalt. Enkele procenten verbruikte energie verlaten het paneel aan de achterkant in de vorm van convectie-warmte. Alle glazen infraroodpanelen in ons assortiment zijn voorzien van een geaard snoer van tenminste 150CM met een aangegoten stekker. Niet alle modellen zijn geschikt voor plafondmontage. Kijk hiervoor goed bij de specificaties.

Toepassing glazen infraroodpanelen

Glazen infraroodpanelen worden meestal gekozen voor wand. Voorzien van een kleur naar keuze of eigen afbeelding is het een functionele eye-catcher in de woonkamer. Ook bij glazen infraroodpanelen geldt de norm van 30 á 40W per kubieke meter inhoud van de woonruimte. Wilt u het glaspaneel aan het plafond monteren? kijk dan goed naar de opgegeven specificaties van het betreffende model. U kunt uw gepersonaliseerde glazen infraroodpaneel ook goed combineren met andere (metalen) infraroodpanelen.

Voor- en nadelen

Het gewicht van een glaspaneel is iets wat in overweging moet worden genomen bij de montage. Niet ieder plafond is geschikt voor plafondmontage. Betreft het een verlaagd gipsplaten plafond? zoek dan het achterliggende hout op of gebruik goede paraplu ankers. Natuurlijk moet er ook rekening worden gehouden met spelende kinderen. Glazen panelen zijn kwetsbaar en niet ‘bal-vast’
De voordelen van glaspanelen zijn de personalisatie mogelijkheden zoals RAL-kleur en afbeelding. En de glasplaat fungeert als warmtebuffer waardoor de in- en uitschakel momenten minder te merken zijn.