• Laagste prijs garantie
  • Gratis verzending vanaf €100
  • 0320 410 560

Infrarood vloerverwarming concept

AANBOD

Voorheen was het genot van vloerverwarming alleen toebedeeld aan eigenaren van keramische vloeren, zoals plavuizen en keramisch parket. Door recente ontwikkelingen is infrarood vloerverwarming nu ook voorhanden voor laminaat, klik-PVC en andere zwevende vloeren.

Een zwevende vloer betekent niet verlijmd of genageld aan de ondervloer. Uitzonderingen daargelaten, want plak-PVC (stroken) kunnen worden verlijmd op een zwevende hardboard tussenlaag. Er wordt in alle gevallen gebruik gemaakt van een isolerende ondervloer van 5MM dikke XPS hardschuimplaten.

Met infrarood vloerverwarming kunt u rekenen op een snelle opwarmtijd van slechts 15 tot 30 minuten. Infrarood vloerverwarming is per kamer apart regelbaar met een thermostaat en het systeem gaat levenslang mee zonder dat er onderhoud nodig is.

Indien u beschikt over zonnepanelen kunt u rekening houden met een forse besparing op uw gasrekening, doordat uw eigen opgewekte energie(overschot) direct wordt aangewend voor het verwarmen van uw woning. Bijkomend voordeel is een directe reductie op de C02 uitstoot, wat bijdraagt aan een beter milieu.

Voordelen infrarood vloerverwarming

Infrarood vloerverwarming heeft veel voordelen ten opzichte van overige vloerverwarmingstypes en gasgestookte verwarming. Hieronder lichten wij de belangrijkste uit:

  • Infrarood vloerverwarming is per kamer regelbaar met een eigen thermostaat. Desgewenst middels een handige app waarmee u in een oogopslag uw hele huis overziet en bedient. Zo levert u gericht warmte, alleen daar waar u het nodig heeft.
  • Geen hinderlijke stofverplaatsing en droge lucht zoals bij CV verwarming.
  • Gelijkmatige en zeer snelle opwarming binnen 30 minuten.
  • Mogelijkheid tot lokaal verwarmen (in tegenstelling tot vloerverwarming met warm water)
  • Eenvoudig (zelf) te monteren zonder hak- of breekwerk.
  • Toepasbaar onder diverse soorten vloeren als laminaat, klik-pvc en houten vloeren.
  • Onderhoudsvrij en lange levensduur van tenminste 30 jaar.

Hoe werkt infrarood vloerverwarming?

Kent u het verwarmingsprincipe van de zon? Onze meest natuurlijke verwarmingsbron verwarmt de aarde namelijk met infraroodstraling. De aarde verwerkt al deze straling van de zon en geeft deze af aan de omgeving. Dit is de warmte die wij dan voelen. Infrarood verwarming gaat eigenlijk uit van hetzelfde principe. De infraroodstraling bereikt de omgeving (uw huis) en er ontstaat vervolgens een behaaglijke warmte.

Stap af van gas

De warmte van infrarood vloerverwarming wordt opgewekt met elektriciteit. Dit heeft veel voordelen ten opzichte van het gebruik van gas. Het is allereerst een stuk beter voor het milieu. Daarnaast warmt het een stuk sneller op, waardoor de ruimte sneller op de gewenste temperatuur is. U zult merken dat bij het gebruik van infrarood verwarming veel sneller een behaaglijke warmte bereikt wordt en u fors kunt besparen op uw energierekening.
Zeker wanneer u gebruik maakt van energie die opgewekt is door uw eigen zonnepanelen!

Volledig op maat gemaakt

U kunt tijdens het online bestellen eenvoudig aangeven in welk formaat en met hoeveel vermogen u het gewenste type vloerverwarming wenst te ontvangen. Het materiaal wordt door ons altijd exact op maat gemaakt, zodat de warmteverdeling overal optimaal is. Verschillende lengtes, breedtes en wattages kunnen eenvoudig gecombineerd worden.

Eenvoudig te monteren

Onze laminaatverwarming en andere infrarood vloerverwarming wordt geleverd inclusief aansluitsnoeren. Hierdoor kan iedere doe-het-zelver de vloerverwarming eenvoudig aanleggen. De lengte van het aansluitsnoer kunt u helemaal zelf bepalen. Het is ook mogelijk om verwarmingsfolie per rol te bestellen (100 meter). Rollen verwarmingsfolie worden geleverd zonder aansluitkabel.

Laagste prijs en 10 jaar garantie

Polarheat hanteert de allerlaagste online prijzen wat betreft infrarood vloerverwarming. Vloerverwarmingskabels kunnen wij zelfs leveren tegen groothandelsprijzen. Ook bent u verzekerd van 10 jaar fabrieksgarantie..

Contact

Meer weten over de infrarood vloerverwarming van Polarheat? Of bent u benieuwd naar mogelijke toepassingen voor uw persoonlijke situatie? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Dit kan telefonisch via 0320 410 560 of per mail: info@polarheat.nl.

Bent u klaar om de stap te maken?